کانون و پلی کلینیک روانشناسی کوک زندگی

خراسان رضوی – مشهد – امامت 18- پلاک 29

09925575345 – 90001205

شنبه تا پنجشنبه – 8 الی 20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

راهکار مدیریت استرس

اشتراک گذاری این مقاله در

راهکار مدیریت استرس

فهرست مطالب

محصولات ارائه شده :

جهت اشتراک گذاری مقاله
یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید

راهکار مدیریت استرس

راهکارهایی برای مدیریت استرس بعد از امتحان

جیل دافی، مدیر اجرایی هیئت امتحانات انگلیس گفت: اکثری از دانش‌آموزان از دست دادن عزیزان یا این که درد و یا این که بیماری را تجربه کرده‌اند و کلیه دانش‌آموزان مسلما دوری و جدایی بیشتری از دوستان را حس کردند و با گفت‌وگو با معلمان دریافتیم که معیار اضطراب دانش‌آموزان در اولِ سال نو زمانی که قرنطینه اعلام و امتحانات کنسل شد، بسیار بالا بود.

در حالی که ممکن است امتحانات کنسل شده برای بعضی از دانش‌آموزان گزینه راحتی محسوب گردد البته میدانیم که برای اکثری از جوان ها اینگونه نیست.

 

پروفسور دیوید پوتوین از کالج لیورپول جان مورس، انگلستان با مدرک دکترای استرس و اضطراب میگوید: اینجانب فکرمیکنم دانش‌آموزان دو نگرانی مهم دارند، او‌لین نگرانی، عدالت میباشد بدین مفهوم که آیا نمره‌ دریافتی منعکس‌کننده توانایی و کوشش آنها خواهد بود و نگرانی دیگر این میباشد که چقدر این نمره میتواند بر آینده آنها تاثیرگذار باشد.

راهکار مدیریت استرس

راهکار مدیریت استرس

برای خدمات مشاوره ای می توانید به وب سایت ما و یا به پیج اینستاگرام ما سر بزنید.

راهکارهایی برای مدیریت استرس بعد از امتحان

دیوید چند نکته عملی برای کمک به دانش‌آموزان در مدیریت و کاهش حس اضطراب و استرس ارائه می دهد که شامل نکات زیر میباشد:

1.اضطراب قابل تغییر و کنترل است

اگرچه ممکن میباشد حس گردد که اضطراب تا حدی اجتناب‌ناپذیر میباشد، ولی می‌تواند تغییر نماید. یکی‌از خصوصیت‌های اضطراب این میباشد که حس میکنید شما تحت کنترل اضطراب میباشید نه این که اضطراب تحت کنترل شما باشد.

تنفس دیافراگمی (که متعاقب نفس شما درست پایین دیافراگم میباشد و آن را نگه میدارید و می‌شمارید) میتواند تسکینی سریع و کوتاه‌مدت برای اضطراب ایجاد نماید. مهمتر از همه، به شما این احساس را میدهد که میتوانید اضطراب را کنترل نمایید.

2.از افکار منفی یا غیرواقعی آگاه باشید

در ابتدا شاید بدیهی نباشد چون این نوع افکار چنان سریع اتفاق میفتند که ما از آنان آگاهی نداریم. وقتی که نگران یا این که مضطرب میشوید بایستی تلاش فرمایید تاخیر فرمایید و تنها لحظه‌ای در آنچه در آن لحظه خاص با خود فکر میکنید یا این که با خود میگویید تفکر نمایید.

بعضی وقت ها این مورد «گفت‌وگو با خود» نامیده میگردد. همینطور ثبت این موردها در دفتر خاطرات میتواند موثر باشد. اشخاصی که نسبت به نمرات یا این که امتحانات خویش بسیار مضطرب میگردند، به‌گونه‌ای میپندارند که کمال‌گرا میباشند.

به‌عنوان نمونه، «در شرایطی که من در هر موضوعی بالاترین نمره را کسب نکنم، من شخصی شکست‌خورده هستم.» یا این که ممکن میباشد آنان به گونه فاجعه‌باری درباره‌ی بدترین نتیجه ممکن فکر نمایند.

«در‌صورتی‌که من بالاترین نمرات را کسب نکنم، در تمام زندگی شکست‌خورده خواهم بود».

این همان چیزی میباشد که روان‌شناسان بعضی وقتها «ذهن‌خوانی» می‌نامند که به معنای حسی میباشد که شما از قبل می دانید بقیه افراد دارند و به چه فکر میکنند.

این یک روش طولانی‌مدت میباشد و شما بایستی این افکار منفی را به چالش بکشید. کم کم طی یک دوره زمانی، تعداد آنان کمتر می گردد و تاثیر کمتری روی شما میگذارند.

3.افکار منفی را به چالش بکشید

افکار منفی درباره ی امتحانات و نمرات میتوانند ترس را بزرگتر نمایند و فشار متعددی به شخص وارد نمایند. برای این‌که‌این افکار منجر به اضطراب نشود کاری که شما بایستی انجام دهید این میباشد که آنان‌را به چالش بکشید.

شیوه‌های مختلفی برای انجام این عمل وجود دارد، چنانچه اشخاص درباره‌ی شیوه‌های کمال‌گرایانه تفکر بیاندیشند درنتیجه میتوانند به اشخاصی که بالاترین نمره را در هر موضوع واحدی کسب نکرده‌اند ولی موفق میباشند، فکر نمایند.

یا این که چنانچه اشخاص به روش‌های فاجعه‌باری فکر‌میکنند، میتوانند شیوه های یادگرفتن یا این که پرورش جایگزین را رسیدگی نمایند. به‌عنوان نمونه، قابلیت این که مجدد آزمون بدهند را در نظر بگیرند ولی چنانچه دانش‌آموزان به‌راستی نگران تفکر پدر و مادر و سرپرستشان درباره‌ی نمره خود باشند، ممکن میباشد برای انجام هر واکنشی مقداری شهامت لازم داشته باشند.

4.قضاوت منفی نکنید

لازم به تذکر میباشد که چنانچه دانش‌آموزان سال جاری نسبت به نمرات خود بسیار نگران و مضطرب میباشند، آن ها صرفا نیستند. اکثری از دانش‌آموزان در شرایط مشابهی قرار دارند و حس مشابهی خواهند داشت.

پدر و مادر فرزندان خود را به خوبی میشناسند و برخی از دانش‌آموزان به‌خوبی نسبت به فشارها عکس‌العمل نشان میدهند. آنچه مهم میباشد این است که چنانچه فرزند شما یکی‌از اشخاصی میباشد که به خوبی به اضطراب جواب نمی‌دهد و تمایل به اضطراب درباره‌ی نمرات خویش دارد، لطفا به یاد داشته باشید که به آن‌ها بگویید درباره ی نتایجشان قضاوت منفی نمیشوند.

دیوید میگوید: دانشکده‌ها به‌روش باورنکردنی با قوانینی کنونی محصل ها احساس همدردی می‌نمایند. ما نیز تا حدی در شرایط مشابهی هستیم.

یادگرفتن و یادگیری دانش‌آموزان، تحلیل‌ها و امتحانات مختل شد‌ه‌است، براین اساس ناچار گردیده‌ایم شیوه‌های جایگزینی جهت رتبه‌بندی دانش‌آموزان برای دوره‌های تحصیلی خود بیابیم.

 

کوک زندگی