جلوگیری از عصبانیت کودکان1
چگونه از افزایش عصبانیت کودکان در محیط خانه جلوگیری کنیم؟
کرونا موجب ایجاد احساساتی نظیر اضطراب، استرس و پرخاشگری میشود. این احساسات به ویژه دربین خردسالان و نوجوان ها، در سنین گوناگون، بیشتر دیده میشوند البته با راهکارهایی می توان از بروز این احساسات در خردسالان پرهیز کرد.
تعطیلی مدرسه ها و وضعیت قرنطینه ناشی از بیماری کرونا باعث شده تغییرات متعددی در خانوادهها و همینطور اخلاق فرزندان در محیط خانه اتفاق بیفتد.
اینکه پدر و مادر چهطور با این تغییرات روبرو شوند و چه عکسالعمل و واکنشی نسبت بدین رفتارها داشته باشند میتواند در کاهش استرس و اضطراب خردسالان دراین دوران کمک چشمگیری نماید.
راهکارهایی برای پرهیز از افزایش مشاجره و عصبانیت خردسالان در محیط منزل و همینطور ترس و اضطراب و اختلالات شبانه مثلا مواردی میباشد که دراین گزارش به آنان پرداخته شدهاست.
دعوا و عصبانیت کودکان
یکیاز تغییرات رایج فرزندان که پدر و مادر در زمان بحران بیماری کرونا با آن مواجه میشوند ارتقاء درگیری و پرخاشگری میباشد. این ماجرا برخورد طبیعی کودک ها به تغییراتی میباشد که در حال تجربه آن میباشند.
کارهای روزانه خردسالان و نوع رابطه پدر و مادر با آنان بر اخلاق و رفتار خردسالان اثر میگذارد. به این ترتیب راهحل مطلوب برای دوری از بحث و پرخاشگری خردسالان در محیط منزل، داشتن قانون های مشخص و معلوم و روشن دربارهی کارهایی میباشد که فرزندان مجاز یا این که غیرمجاز به انجام آن میباشند.
نوشتن این قانون ها روی کاغذ و گفت و گو و سخن دربارهی آنان با فرزندان شیوه قابل قبولی برای توضیح این قانون ها میباشد. بیان کردن اینکه دقیقاً از فرزند خویش چه میخواهید بسیار مهم میباشد.
به عنوان مثال، بجای بیان کردن \”سرو صدا نکنید\” میتوانید از عبارت مثبت \”با صدای آهسته سخن نمائید\” استفاده نمائید. روشن بودن این قانون ها مثبت و تشویق فرزندان به خاطر انجام کارهایی که از آنان خواستهایم، یاری مینماید که آنان یاد بگیرند چه طور اخلاق و رفتار نمایند.
همچنین تهیه لیستی از کارهای علمی، بازی و سرگرمی برای کودکها به شما در این مورد یاری مینماید. زمانی که در حال مشاجره می باشند، جدی و قاطعانه به آنان بگویید که بلافاصلهً دعوا را تمام نمایند و بعد از آن به آنان به صورت واضح بگویید که به جای آن بایستی چه کاری انجام دهند.
بسیار اساسی میباشد که پدر و مادر در استفاده از این راهکارها برای مقابله با پرخاشگری و مشاجره میان فرزندانشان منصف باشند. درباره ی فرزندان بزرگتر، زمانی بعداز بحث را که هر دو طرف در آرامش باشند بایستی معین کرد و دربارهی آن سخن گفت. دانستن و درک علت درگیری فرزندان با هم به پدر و مادر کمک مینماید تا توصیههای قابل قبولی به فرزندان خود داشته باشند.
توضیح خواستههای شما برای فرزندان هنگامی آنان در آرامش کافی میباشند بسیار اساسی میباشد و به شکلگیری درست اخلاق و رفتار و واکنش آنان در مسائل متفاوت کمک مینماید.
جلوگیری از عصبانیت کودکان1
برای خدمات مشاوره ای می توانید به وب سایت ما و یا به پیج اینستاگرام ما سر بزنید.
ترس، اضطراب و اختلالات شبانه
ترس، اضطراب و آشفتگی شبانه عکس العملهای رایج در میان کودکانی میباشد که دورانی مانند بحران کووید 19 را تجربه مینمایند. برخی از خردسالان ممکن میباشد نخست مشکل خاصی نداشته باشند ولی با گذشت هفتهها از بحران COVID-19 دچار پریشانی و استرس شوند.
این مورد به طور کامل طبیعی میباشد خصوصاً به دلیل آنکه اکثری از خردسالان به اطلاعات سرایت بیماری کرونا و میزان مرگ و میر ناشی از آن در کشورهای خود دسترسی خواهند داشت.
محبت، تعریفوتمجید و تحسین رفتارهای عالی فرزندان و تامین امنیت آنان برای کاهش ترس و استرس فرزندان بسیار اثرگذار میباشد. ترس و اضطراب ممکن میباشد سبب اختلالات خواب مثل کابوس و شب ادراری گردد.
به یاد داشته باشید که کنترل این مورد ها برای فرزند شما امکان پذیر نیست، براین اساس مهم میباشد که آرامش خویش را حفظ نمائید و با نشان دادن اینکه این اختلالات شبانه برای شما دردسرساز است ، بچه را مضطرب نکنید.