کانون و پلی کلینیک روانشناسی کوک زندگی

خراسان رضوی – مشهد – امامت 18- پلاک 29

09925575345 – 90001205

شنبه تا پنجشنبه – 8 الی 20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشگیری از غرزدن کودکان

اشتراک گذاری این مقاله در

پیشگیری از غرزدن کودکان

فهرست مطالب

محصولات ارائه شده :

جهت اشتراک گذاری مقاله
یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید

پیشگیری از غرزدن کودکان

همه چیز درباره غر زدن کودکان و راهکارهای پیشگیری از آن

غر زدن خردسالان یک مسئله بسیار آزار دهنده برای اکثری از پدر و مادر میباشد البته بایستی بدانید که غر زدن خردسالان علت دارد و با چند راهکارها می توان آنان‌را کنترل کرد.

یکی‌از مشکلاتی که پدر و ماد‌رها اکثر مواقع با فرزندانشان دارند نق زدن خردسالان میباشد. غر زدن دلایل مختلفی دارد. خردسالان اکثر وقت ها وقتی که خسته، عصبانی یا این که غمگین می باشند شروع به غر زدن می‌نمایند.

یکی از دیگر از علت‌های غر زدن خردسالان شکست میباشد. زمانی بچه به هدفی که دارد نمیرسد غر می زند. علت دیگر مربوط به ارتباطات بچه میباشد به‌عنوان نمونه زمانی که اطرافیان بچه به وی توجه نکرده و برای صحبت‌هایش اهمیتی قائل نباشند بچه تلاش می‌نماید با غر زدن و گله و شکایت اطرافیانش را وادار به دقت نماید.

همینطور نق زدن بچه میتواند ناشی از عدم توانایی خردسالان در بیان احساسات و انتظاراتشان باشد چون خردسالان گهگاه نمی‌توانند انتظارات خودشان را به‌صورت کامل بیان نمایند برای همین شروع به نق زدن می‌نمایند. به عنوان مثال اینکه بچه ممکن میباشد گرسنه باشد یا این که خواسته‌ای داشته باشد که نتواند به‌راحتی آن را بیان نماید البته نق زدن به هر دلیلی که باشد با فهمیدن راهکارهایی می‌توان آن را کنترل کرد.

همه چیز درباره نق زدن خردسالان و راهکارهای پیشگیری از آن

منطقی باشید

بچه نیازهای خاص خودش را دارد. نکته قابل توجه این میباشد که زمانی با نق زدن بچه مواجه میشوید، بدانید که در آن زمان نوپا نیازی دارد و بایستی با اخلاق و رفتار درست مشکل یا این که نیاز او‌را برطرف نمایید.

پس نوع کردار و عکس العمل پدر و مادر با طفل میتواند زمینه‌ساز عذر و بهانه‌گیری‌های بعدی گردد یااینکه سبب حل مشکل شود. پدر و مادر توجه نمایند نباید هنگام غرغر کردن بچه رفتار غیرمنطقی نشان دهند.

همان‌طور که گفتیم گه گاه نق زدن و گریه کردن بهترین شیوه برای جلب‌توجه پدر و مادر میباشد. در سن سه و نیم سالگی نق زدن به نقط ی اوج خودش میرسد و درصورتی‌که پدر و مادر از راهکارهای مطلوب استفاده نکنند این مسئله تشدید می گردد.

راهکارهای پیشگیری از غر زدن خردسالان:

_ بهتر میباشد پیش از شکل‌گیری اخلاق و رفتار غر زدن در خردسالان از ایجاد آن جلوگیری نمایید.

_ رفتار اورا پیش‌بینی کرده و فعالیتی برایش فراهم نمایید.

_ بازی با وسایل تازه را به وی آموزش دهید. در انجام بعضا از کارهای معمولی در خانه او‌را با خودتان همراه نمائید چون خردسالان یادگیری مطالب تازه را دوست دارند و استقبال می‌نمایند.

_ طفل شما همیشه تلاش می‌نماید تا موردتوجه باشد چنانچه زمان مشخصی را به‌طور روزمره صرف بچه خویش بکنید دیگر مجبور نیست تا با جلب‌دقت و پرت کردن حواس شما نیازش را برآورده نماید.

_ زمان‌هایی که طفل به سراغ شما میاید و با شما سخن می‌گوید تلاش نمائید تا جواب او‌را در او‌لین زمان ممکن بدهید هیچ وقت پاسخش را به بعداز غر زدن و زاری کردن موکول نکنید.

در حالتی که قابلیت جواب سریع ندارید بایستی علامتی نشان دهید تا متوجه گردد که شما حواستان به وی میباشد؛ مثلاً بگویید حواسم هست یا این که صداتو می‌شنوم یا این که چند دقیقه حوصله کن تا حرفاتو گوش بدم و بدین صورت توجهش را جلب نمایید.

_ مستقیم به چشمانش نگاه نمائید و انگشتتان را به نشانه یک دقیقه نشانش بدهید. اجازه ندهید که طفل زمان زیادی منتظر شما باشد.

_ شیوه پرسش پرسیدن و گفتن انتظارات را به کودک آموزش دهید خردسالان بایستی تفاوت میان نق زدن با حرف زدن معمولی را بدانند. گهگاه حتی نیاز میباشد که صدای غر زدن اورا ضبط نمائید و آن گاه برای وی پخش‌نمائید تا متوجه اشتباهش گردد.

همینطور برای آموختن صحیح درخواست کردن میتوانید با طفل خویش نقش بازی کنید و به‌صورت اجرای نمایش به وی تفاوت غر زدن و سخن گفتن مناسب را آموزش دهید.

_ چنانچه طفل با غر زدن و نق زدن موفق شود که نیازهای خویش را تامین نماید یاد میگیرد که برای انجام کارهایش همواره از این شیوه استفاده نماید پس نگذارید طفل با غر زدن به اهدافش برسد.

_ چنانچه طفل شروع به غر زدن و زاری کردن کرد خیلی معمولی به وی بگویید تاوقتی‌که زاری میکنی من نمی‌توانم خواسته تورا برآورده کنم آنگاه به وی مهلت داده و بگویید هنگامی گریه‌ات به پایان رسید برگرد اینجا تا باهم حرف بزنیم حتی شاید لازم باشد او‌را برای چند لحظه به حال خویش تنها بگذارید.

_ قوانین خانه را برای طفل مشخص و معلوم نمائید در صورتی‌که بچه مقررات منزل را بداند متوجه میشود که هرچه سعی نماید توجهی جلب نمی‌نماید و در انتها خسته میگردد برای مثال هنگام شام خوردن کیک یا این که بیسکویت ممنوع میباشد چنانچه این مسئله را برای وی تعریف نمائید هیچ گاه برای گرفتن کیک یا این که بیسکویت پیش از شام غر نمی‌زند چراکه میداند نمی‌تواند به خواسته خویش برسد.

_ گهگاه دلیل غر زدن این میباشد که نمی‌تواند احساساتش را بیان نماید. پس به وی کمک نمائید تا احساسش را بیان نماید. برای مثال به وی بگویید: «میبینم ناراحتی. آیا دلیلش این میباشد که الآن نمی‌توانیم به پارک برویم؟»

این جمله‌ها باب حرف را باز می‌نماید اما دقت نمائید در حین غر زدن خردسالان نباید آنان را نصیحت‌نمائید بلکه بایستی در زمان مطلوب و با آرامش برایش توضیح دهید که نق زدن راه درستی برای رسیدن به اهدافش نیست و حتی سبب می‌گردد وی شانس کمتری برای رسیدن به اهدافش داشته باشد.

_ برخی موقعیت‌ها یا این که مکان‌ها هیچ جذابیتی برای خردسالان ندارد. در صورت امکان طفل را به برخی از جای ‌ها از جمله ضیافت بزرگ‌سالان نبرید.

_ در صورتیکه طفل درخواست خویش را چه با دلیل و چه بدون دلیل به‌شکل بی‌ادبانه مطرح نماید اجازه ندهید که وی به خواسته‌اش رسد بایستی به وی یاد بدهید و بگویید «تا وقتی که غر میزنی و شیون می کنی من متوجه صحبت‌هایت نمیشوم لطفاً با صدای آرام و مودبانه کلام بزن.»

_ توجه نمائید در همه مراحل تربیت برای اینکه بهترین تاثیر را بر بچه خویش داشته باشید بایستی والدین باهم به توافق برسند و همسو باشند شیوه تربیتی پدر و مادر نباید با یکدیگر متفاوت باشد.

پیشگیری از غرزدن کودکان
پیشگیری از غرزدن کودکان

برای خدمات مشاوره ای می توانید به وب سایت ما و یا به پیج اینستاگرام ما سر بزنید.

نق زدن از چه سنی شروع میشود؟

نق زدن در سنین کودکی امری طبیعی میباشد که در فاصله 2 تا 4 سالگی به نقط ی اوج خودش میرسد این مشکل را بایستی پدر و مادر حتماً در همان دوره کودکی برطرف نمایند تا بعد ها به عادت تبدیل نشود.

برای برخورد مطلوب نخست بایستی عامل نق زدن بچه را پیدا کنیم. ممکن میباشد بچه به چیزی نیاز دارد یا این که کمک میخواهد زمانی طفل‌ها استرس دارند گرسنه یا این که تشنه میباشند و یا این که خسته میباشند ممکن میباشد غر بزنند. در چنین مواردی بایستی به نیاز آنان به‌سرعت دقت کرد و به این‌ترتیب مانع از ادامه نق زدن آنان بشویم.

شرایط بحران بیماری کرونا و تاثیر بر نق زدن خردسالان:

با تغییر و تحول سبک زندگی خردسالان در دوره ویروس کرونا یکی‌از نیازهای مهم آنها به اسم نیاز به تفریح به دلیل موقعیت خاص قرنطینه و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به‌خوبی برآورده نمیشود؛

بدین ترتیب ضرورت دارد به تفریح خردسالان متناسب با موقعیت تازه توجه کنیم و این نیاز را به صورت‌های متفاوت در محیط منزل برطرف کنیم به عنوان مثال از روش انواع بازی‌ها که در آپارتمان میشود انجام داد.

گهگاه ارتباطات مجازی طفل‌ها با دوستان و مربیان مهدکودک میتواند راه حل قابل قبولی باشد. تماشای فیلم و کارتون به همراه پدر و مادر و برقراری تماس‌های تصویری با دوستان و اقوام به‌خصوص مادربزرگ و پدربزرگ،

آشپزی و شیرینی‌پزی با پدر و مادر و مراقبت از گل و گیاه و حیوان‌ها این موارد میتوانند در ایام شیوع کرونا نیاز به تفریح را در خردسال ها برآورده نمایند. همچنین همدلی با خردسال ها و درک احساساتشان،

دقت به هیجانات آنان از روش گفتگوی همدلانه جدی و مسخره کردن احساسات آنان شیوه موثری میباشد. یکی‌از موارد اثرگذار دیگر بازی با خردسالان میباشد. وقتی را برای بازی با خردسال ها اختصاص دهیم زیرا طفل‌ها در بازی رفتارهای تازه را یاد میگیرند.

تاثیر فضای مجازی و بازی‌های آنلاین:

استفاده بیش‌ازحد و کنترل نشده خردسال ها از تلفن همراه ، تبلت و… همینطور انجام بازی‌های رایانه‌ای به مدت زیاد و کنترل نشده نیز میتواند سبب آشفتگی و نق زدن خردسالان گردد.

دراین مورد پدر و مادر بایستی نظارت درست بر روی زمان بازی خردسالان در فضای مجازی داشته باشند و قانون‌های مشخصی را برای بچه تعیین نمایند.

 

کوک زندگی