نقاشی،شناخت درون کودک
نقاشی، دریچه ورود به درون کودک
نقاشی خردسالان هم برایشان نوعی لذت و بازی میباشد و هم می تواند به پدر و مادر در دیدن و شناختن دنیای درونی آنان کمک کند.
نقاشی خردسالان نه فقط برای آنان یک نوع لذت و بازی میباشد، بلکه میتواند به پدر و مادر در دیدن و شناختن دنیای درونی آنان کمک کند کلاً میتوان بیان کرد یکیاز شیوه های نفوذ به دنیای خردسالان بررسی نقاشیهای آنان میباشد.
از هفت ماهگی درست هنگامی که نوزاد لبخند میزند و دیگران آن را بغل مینمایند جرقه شخصیت اجتماعی زده میگردد، البته در 3 تا 4 سالگی شخصیت اجتماعی به صورت واضحتری خودش را نشان میدهد.
خردسالان در سنین 4 تا 6 سال به شدت احساس استقلال دارند، در همین سن میباشد که شخصیت خردسالان منسجمتر و آنان وارد حیطه اجتماع میگردند.
به ویژه در خردسالان 6 ساله که رفتن به مدرسه را به دنبال شکل دادن رابطه های اجتماعی جدیتر شروع مینمایند و جذب گروههای هم سن و سال خودشان میگردند.
نقاشی، دریچه ورود به درون کودک
تعیین امنیت روانی در فضای خانواده از مسائل مهمیست که میتواند اثر بهسزایی در شکلگیری رابطه های اجتماعی باشد، خانواده به عنوان بنیادیترین نهادی که تاثیرات شگرفی بر فرزند دارد میتواند نقش مهمی را در کنار دیگر عامل های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی داشته باشد.
زمانی که طفل در محیط خانواده یک تعامل سازنده و دوسویه با والدین داشته باشد با سلامت روانی بالاتری وارد جامعه میگردد و با دقت به خودپنداره مثبتی که آن طفل از خودش با توجه به باز خوردهای خانواده دریافت کرده، قادر است ارتباطات خوبی با سایرافراد هم داشته باشد.
نقش مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی
در جلسات مشاوره با خردسالان پرخاشگر از آنان آزمون نقاشی گرفته می گردد چرا که نقاشی یک جور برونهریزی و آزمون رسم مشکلات ارتباطی میباشد که در آن ضعف مهارتی بچه در رشد شناختی خود، مثل اضطراب و بیقراریها هویدا می گردد.
امتحان گودی ناف نوعی آزمون نقاشی از خردسالان برای تعیین رتبهبندی هوش و استعداد خردسالان استفاده می گردد که البته بینقص نیست.
از جمله دراین آزمون برای سنجش هوش طفل 4 ساله از آن میخواهند یک آدمک رسم نماید ولی چنانچه آن طفل که در یک محیطی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی غنیتر بوده باشد و دورههای خوب نقاشی را گذرانده باشد دیگر نقاشی وی برآیند ذاتش نیست.
پس، امتحان نقاشی گودی ناف در برخی موارد زیر پرسش برده می شود و به همین علت ما حق تقدم و اصلیترین امتحان نقاشی را ترسیم خانواده میدانیم.
کمبود اعتماد به نفس و کمرویی در طفل بهخوبی در نقاشیهایش هویداست. کشیدن نقاشی در پایین کاغذ، خطوط کم رنگ از جمله این علائم میباشد.
در ابتدا به بچه اجازه رنگآمیزی داده نمیشود ولی پس از پایان امتحان زمانی اطلاعات لازم را دریافت، بررسی و سوال و جوابها انجام شد، چنانچه بچه درخواست رنگآمیزی داشت به وی اجازه داده میگردد.
استفاده از رنگها اهمیت دارد به دلیل آن که یک سری رنگها، بیانگر کمرویی طفل میباشند .
نقاشی،شناخت درون کودک
برای خدمات مشاوره ای می توانید به وب سایت ما و یا به پیج اینستاگرام ما سر بزنید.
رابطه نقاشی با اعتماد به نفس کودک
با بررسی تابلوهای نقاشی اساتید بزرگ متوجه میشویم که آنان الهامات، بینش، فلسفه وجهان بینیشان در قبال زندگی را برونریزی کردهاند پس مسلما بچه هم در هنگام نقاشی برونریزیهایی دارد. به عنوان مثال اخلاق و رفتار اجتماعی و اخلاق خردسالان میتواند در نقاشی مشخص و معلوم گردد.
بچه زمانی در محیطهای اجتماعی نقاشی میکشد تاثیرگزاریاش را میبیند به این شکل نوعی اعتمادبهنفس میگیرد.
دنیای هنر، هیچ خط قرمزی ندارد به همین علت دیده میشود هنریها، قدری با دیگر افراد حتیدر نوع پوشش مختلف میباشند و چارچوب معینی برای خود ندارند یعنی برای خودشان حصار نمیکشند و افکارشان محدودیت ندارد در واقع آنان یک ذهن پویا و سیال و مسلما خود باوری خوبی هم دارند.
به صورت کلی کودکانی که به هنر علاقهمند میباشند خلاقیت دارند و این خلاقیت سبب می گردد تا حدودی رابطه های اجتماعی خوبی داشته باشند چون آنان خط قرمز برای خویش تعیین نمیکنند و هر کس خلاقیت دارد قطعا ارتباط و اعتماد به نفس خوبی دارد.
چرا بایستی در یک فضای کلینیکال تست نقاشی گرفته شود؟
درمانگر در فضای کلینیکال به خطوط، به اینکه نوباوه اولیه و انتها چه کسی را میکشد، چه کسی را پر رنگ و چه کسی را معدود رنگ، چه کسی را خط میزند و چه کسی را خیلی ارزنده می کشد اعتنا مینماید و آن گاه متناسب با آنان از نوباوه پرسش میپرسد.
فضا کلینیکال استانداردهای لازم برای امتحان را دارد، از جمله نقاشی کودکها در فضای مهد خردسالان نتایج تاثیر آنان از آن فضاست، یکی از کلاه گذاشته سرش دیگری عکس اردک یا این که حیوانی را میبیند و نقاشی میکشد و … چنانچه که در فضای کلینیکال کشیدن حیوان بیان گر خشم میباشد نه نتیجه تاثیر از فضا.