حریم شخصی کودکان1
سخنی مهم با والدین در مورد حریم شخصی کودکان
حریم خصوصی خردسالان برای آنان از اهمیت بالایی برخورداراست و بایستی به حریم شخصی بچه احترام گذاشت، پدر و مادر بایستی با عملکرد خویش معنی حریم شخصی را به طفل بیاموزند. دراین مقاله به شما کمک میکنیم معنی فضای خصوصی را به فرزندتان بیاموزید و برای وی حریم خصوصی قائل گردید.
اهمیت حریم شخصی خردسالان و روش احترام به آن
همه ما حریمی داریم که از آنِ خودمان میباشد و دراین حریم می توانیم آزادانه کندوکاو کنیم و امکانات و ظرفیتهای بالقوه خویش را کشف کنیم، مرتکب اشتباه شویم.
خردسالان نیز مانند ما به حریمی از آنِ خود نیاز دارند چون بدون فضای کافی برای کندوکاو و آزمایش و اشتباه نمیتوانند خود تصمیم بگیرند و تبدیل به شخصی مستقل و دارای قدرت تصمیمگیری شوند.
چرا بایستی خردسالان حریم خصوصی داشته باشند ؟
چنانچه فرزندان ما حریمی نداشته باشند که خطاهایشان در آن رخ دهد و در آن با علایق و نفرتهای خویش آشنا نشوند و دست به آزمایش و اشتباه بزنند زندگی آنان به طور عاریتی پیش میرود و آنان یا به بچه سرکش و یاغی یا به بچه منفعل تبدیل میگردند.
حریم شخصی کودکان1
برای خدمات مشاوره ای می توانید به وب سایت ما و یا به پیج اینستاگرام ما سر بزنید.
حریم خصوصی بچه از چه وقتی تعریف پیدا مینماید ؟
محافظت حریم فردی بچه با سبک زندگی خانوادهها رابطه دارد نوع نگاهی که ما به خودمان، فرزندانمان و روابطمان داریم و شناختی که از حوزههای متفاوت وجودمان داریم میتواند در تعیین حد و مرزها و محافظت حریم موثر باشد.
حد و مرزی که ما به عنوان یک والد برای خود قایل هستیم، حریم بچه را تحت تاثیر قرار میدهد.
برای حریم شخصی نمیتوان سنی معین کرد. در صورتیکه ما در زندگی حریم شخصی را رعایت کنیم، بچه هم ناخودآگاه میفهمد این حریم به اصطلاح برای حفاظت از فضای شخصیاش در میان خانواده ساخته شده است.
حریم خصوصی موضوعی میباشد که نمیتوان یکباره برای طفل تعریف و چارچوب برایش تعیین کرد.
برای مثال بچه هنگامی میبیند مامان برای تعویض لباس و پوشک اورا به اتاقی دیگر میبرد، این اخلاق و رفتار را یاد میگیرد و رفتهرفته در وجودش نهادینه می گردد که نباید در حضور دیگرافراد لباسش را عوض نماید و حریم خصوصی دارد.
به حریم خصوصی کودکتان احترام بگذارید :
پدر و مادر با اخلاق و رفتار و عملکرد خویش به طفل میاموزند که معنی حریم خصوصی را یاد بگیرد و نگذارد کسی وارد حریم شخصی وی شود.
یک اتاق جدا به بچه اختصاص دهید
هر کودکی در منزل به یک اتاق جدا نیاز دارد؛ چنانچه قابلیت و امکان دادن اتاق مستقل به بچه نیست، یک قسمت از اتاق خواب یا این که فرش را به وی اختصاص داده تا بتواند آنجا اسباب بازیهایش را بریزد و بازی نماید یا این که میتوانید برای وی اتاقک با پارچه درست نمائید تا فهمی از حجم خصوصی و شخصی در مکان داشته باشد.
پیش از داخل شدن به حریم وی اجازه بگیرید
اورا تشویق نمائید که در اتاقش را ببندد. پیش از داخل شدن به اتاق وی در بزنید و چنانچه کشویی را به وی اختصاص دادید قطعا پیش از گشودن آن اجازه بگیرید.
از وی نظر خواهی نمایید
نظرات کودکتان را بپرسید و درحالتی که وی نمیخواهد در رابطه فلان مطلب حرفی بزند یا این که دربارهی پرسش شما نظری ندارد، بپذیرید.
در مقابل بچه کنجکاوی نکنید
برای رفع کنجکاوی خودتان از دیگرافراد سوال های شخصی، خانوادگی، شغلی، پزشکی و عقیدتی نپرسید . سوالاتی مانند خب چرا ازدواج نمیکنی؟ معیار درآمدت چقدر بود؟ در سفر کیها را دیدی و چه کارها کردی؟ و…
از وی سوال های بیمورد نپرسیم
از بچه خود جزئییات را نپرسید برای مثال نگویید زمان رفتن با پدرت به پارک وی چه کرد و تو چه کردی، خبرچینی و چغلی کردن نوعی آسیب رساندن میباشد به افرادی که دوستشان داریم.